Annons

Sandeplanskolan samlar pengar till skola i Afrika

Trelleborg • Publicerad 11 juni 2006

Under söndagen arrangerade elever på Sandeplanskolan i Höllviken en välgörenhetsdag på Toppen-gallerians parkering. Arrangemang för barn som ansiktsmålning, hoppslott, ponnyridning, korvförsäljning och loppis ordnades.

Totalt under dagen samlades strax över 8 000 kronor in. Allt ska oavkortat gå till en skola i den lilla byn Sega i Ghana. Byn saknar både vattenledningar och elektricitet. En cabaret som Sandeplanskolans nior ordnar under veckan syftar också till att samla pengar till skolan i Ghana.

Annons

– Eleverna har jobbat och engagerat sig otroligt mycket i det här, säger Monika Miheller, lärare på skolan som är den som ska åka till skolan i Ghana och lämna över pengarna.

– Allt ska dokumenteras på bild och film så att eleverna här hemma kan se vad pengarna har använts till när de kommer tillbaka i augusti, säger Monika Miheller.

Nära 200 elever i arbetslag från årskurs sex till nio är involverade i temaarbetet "Afrika" på Sandeplanskolan. Syftet med projektet är att öka elevernas förståelse för andra länder, kulturer och hur jordens resurser är fördelade.

Temaarbetet på Sandeplanskolan pågår fram till den 16 juni.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons