Annons

Sandblom är redan uppvaktad

"Det känns hemskt". Det säger Birgitta Sandblom, den enda EU-kandidaten från Trelleborg. Hennes parti Junilistan tappade sina tre mandat i EU-parlamentet.
Trelleborg • Publicerad 8 juni 2009

TRELLEBORG. Birgitta Sandblom själv har blivit uppvaktad av andra partier.

– Vi var så nära. Det hade varit lättare att acceptera om haft 1,5 procent eller två procent. Att ligga precis på gränsen är snöpligt, säger Birgitta Sandblom vars Junilistan tog 3,6 procent av rösterna, 0,4 procentenheter från att få skicka en kandidat till Bryssel.

Annons

Med hela tre mandat att försvara blev EU-valet en stor besvikelse för Junilistan.

– Men vi kastar inte in handduken. Vi kommer att mobilisera vår organisation i hela landet, säger Birgitta Sandblom, nominerad som kandidat 13 på Junilistans valsedlar.

Men även om partiet fortsätter kanske hon själv lämnar Junilistan.

– Andra partier har frågat om jag inte vill komma och besöka dem. Faktiskt är det två partier. Jag blev lite paff, säger Birgitta Sandblom, uppenbart smickrad.

I Skåne och Trelleborg fick Junilistan bara kring två procent av rösterna.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons