Sand sopas bort från vägarna

Flera trelleborgare har fått punktering på sina cyklar. Orsaken är sand som ligger kvar efter vinterns halkbekämpning.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2005

Arbetet med att få bort all sand som ligger kvar på vägarna inne i Trelleborgs innerstad och ute i byarna på Söderslätt är i full gång.

– Det är för dåligt att sanden inte tagits bort ännu. Jag fick punktering för några dagar sedan. Det har ju gått flera veckor sedan snön försvann, kritiserar en trelleborgare som vill vara anonym.

Gatukontorets sopmaskin har redan sugit upp sand i tre veckor. Alla cykelvägar i innerstaden ska vara avklarade. Det bekräftar gatuchefen Staffan Stål, som fått ta emot flera klagomål som rör cykelpunkteringar.

– Nu sopar vi resten av gatorna i Trelleborg och därefter fortsätter vi i byarna, säger han.

Det dröjer dock innan arbetet är slutfört. Vid midsommar beräknas de flesta gatorna och vägarna i Trelleborgs kommun vara fria från sanden. Sanden som används ute på vägarna kommer från Dalby grustäkt. Den biter sig fast bra i snön och isen. Det mesta kommer att återanvändas på cykelvägarna nästa vinter.

– Det har varit en sträng vinter och vi har strött ut en hel del sand längs vägar och gator. Därför tar det så lång tid innan upptagningen är helt färdig, säger Staffan Stål.

Johan Persson

0410-545 34

johan.persson@allehandasyd.se

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.