Annons

Samtalsgrupp ska stödja skilda

Att skiljas kan vara tufft. Inte minst känslan av att man sviker barnen. Därför startar familjerådgivningen en samtalsgrupp för de som behöver stöd i sin nya tillvaro.
Trelleborg • Publicerad 23 februari 2009
"Det handlar om att dela erfarenheter", säger Inger Berger som ska leda de nya gruppsamtalen tillsammans med Paul Trygg. Bild: Tomas Nyberg
"Det handlar om att dela erfarenheter", säger Inger Berger som ska leda de nya gruppsamtalen tillsammans med Paul Trygg. Bild: Tomas NybergFoto: 

I vanliga fall försöker familjerådgivarna Inger Berger och Paul Trygg att rädda trasiga förhållanden. Men personer som redan skilt sig eller separerat kan också behöva stöd.

- Det blir oftast ganska stora förändringar som påverkar hela ens existens, säger Paul Trygg.

Annons

Från och med den 3 mars erbjuder familjerådgivningen personer som är skilda eller separerade att delta i en samtalsgrupp med sju möten.

- Det handlar om att dela erfarenheter och förstå att man faktiskt inte är ensam., att bearbeta sorgen och komma vidare i livet, förklarar Inger Berger.

Många som gått skilda vägar känner också en skuld inför att de överger sina barn.

- Man är förälder hela livet, därför är det viktigt att kunna hitta tillbaka till ett bra samarbete även efter separationen, säger Paul Trygg.

Förra året gifte sig 257 par i Trelleborgs kommun. Samtidigt skilde sig hundra par. Några siffror över hur många samboförhållanden som sprack finns inte.

- Man kan nog räkna med att det är lika vanligt med separationer i samboförhållanden, tror Paul Trygg.

Den som vill delta i gruppsamtalen ska kontakta familjerådgivningen.

Men helst av allt ser Inger Berger och Paul Trygg att personer vars förhållande befinner sig i kris söker hjälp tidigare. Innan det är för sent.

Marek Stefaniak Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons