Annons

Samma sponsring trots degradering

Nedflyttningen till Superettan innebär minskade intäkter för Trelleborgs FF. Men inte från kommunen. Kommunstyrelsen har beslutat sponsra TFF med samma belopp som de senaste tre åren, 125 000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2012
Foto: Claes Nyberg

I gengäld får Trelleborgs kommun bland annat sex vip-platser till varje hemmamatch, en omnämning i speakertexten och i matchprogram samt får följa med på resor som TFF:s nätverk anordnar. Dessutom får fritidsnämnden 20 sittplatsbiljetter till varje hemmamatch.

Kommunstyrelsen väljer alltså att inte sänka stödet till TFF efter degraderingen. Anledningen är bland annat att kommunen räknar med att TFF kommer att synas minst lika mycket i tv den kommande säsongen som tidigare.

Annons

– Sannolikt får vi ut mer av det nu när laget är i Superettan. Matcherna i Superettan går i öppna kanaler till skillnad mot matcherna i Allsvenskan som går i betal-tv. Och jag förutsätter att TFF ligger i toppen och visas ofta, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M). Inte heller den här säsongen kommer Trelleborgs kommun att marknadsföra sig genom att köpa plats på spelarnas tröjor.

– Vi tjänar inget på att ha kommunvapnet på tröjorna, det är bättre att de säljer den reklamplatsen till någon annan och att vi är med på andra sätt, säger Ulf Bingsgård.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons