Annons

Samma förslag upp till fullmäktige på nytt

Det blir precis samma förslag på politisk organisation från alliansen och Miljöpartiet som tas upp i det extra sammanträdet i kommunfullmäktige på måndag 6 december.
Trelleborg • Publicerad 30 november 2010

Det framgår efter att kommunstyrelsen haft ett extrainsatt möte för att diskutera frågan som Socialdemokraterna och Söderslättspartiet (SÖS) visade tillbaka från kommunfullmäktige för ytterligare utredning.

Men någon utredning blev det inte. Socialdemokraterna ställde inget eget förslag i kommunstyrelsen. Istället valde man helt enkelt att inte delta i beslutet.

Annons

Inte heller Sverigedemokraterna förde fram någon åsikt på det extra sammanträdet i kommunstyrelsen. Efter vad man kunde se på kommunfullmäktige senast verkar det som om SD tänker rösta på alliansens och MP:s förslag.

Det torde innebära att förslaget går igenom, eftersom S och SÖS inte längre kan förhala beslutet om politisk organisation ensamma.

Alliansen och MP:s förslag innebär att en del nämnder slås samman och att de flesta nämnder får 14 ledamöter och arbetsutskott med sex personer, där både S och SD blir representerade. Posten som andra vice ordförande slopas.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons