Samlad politisk front för bättre E6

Alla partier i Trelleborgs kommunstyrelse ska hjälpas åt att trycka på i E6-frågan.
Trelleborg • Publicerad 12 januari 2007

Kommunstyrelsen har inrättat en särskild så kallad infrastrukturberedning som ska arbeta med E6-utbyggnaden. I beredningen ingår företrädare för samtliga åtta partier i kommunstyrelsen.

– Vi får inte tappa tempo i denna viktiga fråga, därför har vi gett en grupp i uppdrag att bevaka den, säger Ulf Bingsgård (m), kommunalråd i Trelleborgs kommun.

Den så kallade sexpartialliansen med m, fp, kd, c, spi och mp har tidigare haft en egen grupp som arbetat med frågan, men nu vill man alltså även ha med socialdemokraterna och sverigedemokraterna på tåget.

– Det är ett sätta att formalisera arbetet och göra gruppen lite mer legitim, säger Ulf Bingsgård. Gruppen består av ordförande Lars Mikkelä (m), Catherine Persson (s), Sonny Hilding (kd), Göte Nilsson (spi), Bertil Larsson (fp), Kjell Forsberg (mp), Sune Larsson (c) och Leif Roos (sd). Gruppens uppdrag blir att ha ett samordningsansvar kring E6-frågan och knyta samman de olika frågeställningar som finns. Gruppen kommer mest att agera internt i kommunen, kontakterna med Vägverket kommer även fortsättningsvis att ligga på kommunstyrelsens ansvar.

På kommunstyrelsens möte på torsdagen antogs Catherine Perssons (s) förslag om att ta initiativ till överläggningar med Vägverket och andra aktörer angående finansieringen av vägen.

Ett möte med Vägverkets vägdirektör Thomas Erlandson är också inplanerat om ett par veckor. Då ska man diskutera alla aspekter av vägutbyggnaden, både finansiering och de säkerhetshöjande åtgärder som föreligger.

Tanken är att bygga ett mitträcke mellan Trelleborg och väg 511 mot Skåre. Samtidigt anläggs en fil ut från Trelleborg och två filer in till staden.

Andreas Mårtensson

0410-545 34

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.