Annons

Samhällstjänst för företagare

En företagare i 65-årsåldern i Trelleborgs kommun har dömts till samhällstjänst och näringsförbud för skattebrott och grovt skattebrott.
Trelleborg • Publicerad 12 maj 2004

Mannen döms sedan han inte lämnat in alla deklarationer till skatteverket under slutet av 1990-talet och början av 2000-talet. Han har också lämnat oriktiga uppgifter när han deklarerat. Företagaren förklarar det inträffade med att han varit sjuk och inte varit förmögen sköta sin bokföring som önskat. Detta intygas av mannens tidigare fru som under makens sjukdom tog hand om företaget under ett halvår. Även en läkare intygar att mannens gärningar skett under påverkan av sjukdom. Trelleborgs tingsrätt tar i sin dom hänsyn till företagarens fysiska och psykiska hälsa vid tiden för brotten. Därför dömer rätten honom till villkorlig dom och 200 timmars samhällstjänst. Företagaren döms också till näringsförbud i tre år med start den 1 januari 2005. Då ska företagaren enligt egen utsago också ha sålt sitt företag och gå i pension.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons