Annons

Samhällstjänst efter bråk på disko

En man i 20-årsåldern döms till samhällstjänst för ett bråk på ett diskotek i Trelleborg, då två vakter utsattes för misshandel.
Trelleborg • Publicerad 4 april 2003

Mannen ingick i ett av två gäng som hamnade i dispyt på diskot i januari 2001. Vakterna kunde inte lugna gängen. När de grep 20-åringen och förde honom mot utgången blev hans vänner rasande och försökte frita honom. 20-åringen slet sig loss, enligt vakternas berättelse, skallade den ene av dem och sparkade den andre. Efter incidenten har en av vakterna flera gånger träffat 20-åringen ute. 20-åringen ska då ha blockerat vägen för vakten med sin bil, och därefter följt efter honom, blinkat med strålkastarna och sedermera sparkat en buckla i vaktens bil. 20-åringen ser sig som oskyldig och menar att vakterna provocerat med rasistiska tillmälen. Rätten gav honom villkorlig dom samt 80 timmars samhällstjänst för våld mot tjänsteman och övergrepp i rättssak.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons