Annons

Samarbete ska ge sommarscen

Ett plus ett är… tre. Så lyder i alla fall kulturnämndens teorem inför utdelningen av föreningsbidragen för 2014, en satsning på ökat samarbete.
Trelleborg • Publicerad 1 oktober 2013

Trelleborgs kulturnämnd delar ut sina föreningsbidrag i tre former: dels som arrangörsersättning, dels som aktivitetsstöd och sedan i en tredje, mer dynamisk form. För 2013 gällde den utvecklingspengar för föreningarnas inre arbete, nästa år ska den främja samarbete.

Ett extra föreningsbidrag har nu klubbats: 200 000 kronor öronmärkta för att ”stimulera ideella krafter” inom kultursfären. I första hand är det föreningar som samarbetar med minst en annan förening som kan söka pengarna.

Annons

Enligt devisen ”1+1 = 3” hoppas kulturnämnden kunna skapa ett bonusvärde för satsade slantar. Projekten kan handla om att utveckla kulturföreningarnas verksamhet, men bör mynna ut i något publikt evenemang.

Bland annat hoppas nämnden på ett sammanhållet sommarprogram i Stadsparken, Parken och Trelleborgen, efter modell av det mångfacetterade och geografiskt spridda ”Sommarscen” i Malmö.

Senast 30 mars ska intresserade föreningar ha lämnat in sina ansökningar till kulturnämnden.

Maria Sällberg
Lars Thulin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons