Annons

”Samarbete med SD inte aktuellt”

En post som oppositionsråd är det närmaste den politiska makten Sverigedemokraterna och Per Klarberg kommer.
Trelleborg • Publicerad 12 januari 2012
Ulf Bingsgård (M).foto: arkiv
Ulf Bingsgård (M).foto: arkivFoto: 

Det hävdar kommunalrådet Ulf Bingsgård (M)som menar att ett framtida samarbete med SD inte är aktuellt. Riktlinjerna från centralt moderathåll är tydliga. Inget samarbete tillåts med Sverigedemokraterna. Per Klarbergs scenario att Moderaterna i Trelleborg kan behöva SD efter nästa val för att sitta kvar viftar han bort.

– Han måste ju tro på det, men jag är övertygad om att femklövern får egen majoritet efter nästa val, och i den ingår inte Sverigedemokraterna.

Annons

Ulf Bingsgård tycker att Sverigedemokraterna skött sig bra med sin nyvunna titel som oppositionsråd och sina platser i utskotten.

– Man är mer fokuserad på att driva sakfrågor än tidigare och tar ett större ansvar. Innan var de mest fokuserade på att de skulle få insynsplatser, nu är de mer med i den politiska diskussionen och driver sin oppositionspolitik. De kommer ofta till möten med konkreta motförslag, till skillnad mot Socialdemokraterna som mest sitter tysta och inte deltar, säger Ulf Bingsgård som dock inte tycker att partiet fått större inflytande.

– Nej, men om ett oppositionsparti lägger förslag och ett annat inte deltar är det ju de som lägger förslag som kan vara med och påverka, medan de som är tysta hamnar på åskådarplats.

Rebecka Sjöberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons