Annons

Säljarutbildning startar i Trelleborg

Utbildningsföretaget Humanus satsar på Trelleborg när man startar sin första Yrkeshögskoleutbildning.
Trelleborg • Publicerad 23 februari 2011

Från och med september i år ska det gå att utbilda sig till säljare i Trelleborg. Då startar en ny Yrkeshögskoleutbildning i företaget Humanus Utbildnings regi.

Humanus Utbildning har sedan tidigare intressen i Trelleborg, och låg bakom planerna på ett Taekwondo-gymnasium, som fick nej av Skolinspektionen i december.

Annons

Det man nu har fått grönt ljus för att starta motsvarar det som tidigare hette KY-utbildning. Utbildningen till Kvalificerad säljare är på tre år.

Att man har förlagt sin första YH-utbildning till just Trelleborg känns helt rätt, tycker Carol Gutenberg, marknadschef på Humanus Utbildning.

– Det är en stad som växer, och där finns bara en YH-utbildning sedan tidigare.

För att en YH-utbildning ska få starta krävs att det finns ett behov på arbetsmarknaden av den kompetens som utbildningen erbjuder.

– Behovet av kvalificerade säljare är väldigt stort, säger Carol Gutenberg.

Utbildningen har precis blivit beviljad av Myndigheten för yrkeshögskolan. Nu ska lärare rekryteras. Lokaler finns sedan tidigare.

Några hinder för att utbildningen ska starta som planerat finns inte, säger Carol Gutenberg.

– Det är absolut i gång i september.

Louise Cronholm
David Hylander
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons