Annons

Sakta framåt i gamla mejeriet

Tegel från sockerbruket i Hököpinge ligger uppallat och väntar på att bli golv. Tankarna kring hur det gamla mejeriet i Västra Värlinge ska byggas om börjar ta form. Men det blir en sommar i husvagn för Henrik Ulin och hans familj.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2010
Takhöjden kommer att bibehållas. "Någon frågade hur jag skulle putsa fönstren och det hade jag ju inte tänkt på. Men det är inte alltid praktiskt. Ibland får det estetiska gå före", säger Henrik Ulin.
Takhöjden kommer att bibehållas. "Någon frågade hur jag skulle putsa fönstren och det hade jag ju inte tänkt på. Men det är inte alltid praktiskt. Ibland får det estetiska gå före", säger Henrik Ulin.Foto: 

TA skrev den 2 mars om att det gamla mejeriet köpts upp och ska renoveras.

Sedan det förra besöket har det inte hänt mycket som ger synligt avtryck.

Annons

– Jag hade hoppats att det skulle vara en ny vägg åtminstone, säger Henrik Ulin, som inte har daglig överblick på processen.

– Det har rivits en hel del. Elektrikerna var den första yrkesgruppen här, tillsammans med murare.

Förutom utdragen projektering har oväntade problem dykt upp. Som att utrymmet mellan spjälorna i den långa trappan till övervåningen är bredare än 100 millimeter, tillräckligt för att ett barn ska kunna komma igenom.

– Så nu har jag beställt 222 stycken glasbitar, säger Henrik Ulin.

Inflyttningen var planerad till försommaren. Nu har han fått ett löfte om augusti-september. Till dess ska hälften av husets 800 kvadratmeter vara renoverade till bostad.

Det finns fördelar med att arbetet har dröjt. Frågetecknet om vad som ska hända med de resterande 400 kvadratmeterna har kunnat rätas ut, åtminstone till viss del. Hustruns kosmetikföretag flyttar ner, och en person har visat intresse för att öppna en butik för köksutrustning.

Själv har Henrik Ulin i och med jakten på inredning blivit återförsäljare av toalettstolar, radiatorer och hängrännor med stuckatur. Saker han har hittat utomlands.

– Jag frågade: varför säljer ni inte det här i Sverige, förklarar Henrik Ulin.

Byggjobbarna som skrattade när Henrik Ulin ville flytta in i maj-juni fick rätt och sommarbostaden blir en husvagn.

– Jag har varit lite fördomsfull när det gäller husvagn. Men nu är man tvingad in i det och det är nog inte som man föreställt sig... tror jag.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons