Annons

Saknad trailer hittad i Tyskland

Lastbilstrailern var spårlöst försvunnen i nästan fyra dygn. På onsdagen hittades den i Travemünde, trots att TT-line registrerat att den hade anlänt till Trelleborg med färjan.
Trelleborg • Publicerad 8 november 2013

Det var en chaufför som skulle hämta Transfargos trailer på uppställningsplatsen i Trelleborgs hamn i söndags morse som upptäckte att den försvunnit. Enligt TT-line hade trailern lastats i Travemünde och sedan lossats i hamnen i Trelleborg vid 19-tiden på lördagskvällen. Den uppgiften var dock felaktig. Efter en polisanmälan om misstänkt stöld och flera påtryckningar från Transfargo återfanns trailern nämligen på kajen i Travemünde i går.

– Det är ju ingen som gjort detta med vilje, men man tycker ju att de skulle ha hittat den på en gång, säger Johan Holmgren som arbetar på Transfargos trafikavdelning.

Annons

Godset i trailern skulle levereras till flera olika mottagare.

– Det är upp emot 20-30 kunder som drabbats av förseningar nu, säger Johan Holmgren.

Eva Jönsson, pressansvarig på TT-line, säger att företaget nu diskuterar händelsen med hamnen i Travemünde.

– Vi ser också över våra interna system, säger hon.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons