Annons

Saknad kvinna hittad i damm

Den döda kvinnan är med stor sannolikhet den 68-åriga kvinna som varit försvunnen i två veckor. Efter mindre än en halv timmes sök med en kriminalsökhund hittades hon på måndagsförmiddagen i grunt vatten i dammen på Flaningen.
Trelleborg • Publicerad 4 juni 2007
Efter mindre än en halv timmes sök hade hunden lokaliserat kvinnan. Då skällde hunden. Kvinnan hittades på mindre än en halv meters djup. Bild: Claes Nyberg
Efter mindre än en halv timmes sök hade hunden lokaliserat kvinnan. Då skällde hunden. Kvinnan hittades på mindre än en halv meters djup. Bild: Claes NybergFoto: 

Kvinnan var på permission från en sjukhusbehandling när hon gick hemifrån på förmiddagen den 21 maj med beskedet att hon bara skulle gå en promenad. Sedan var hon borta. Enligt polisen har man haft observationer från dagen hon försvann men därefter finns inga spår. Både anhöriga och polis har letat på platser i närområdet. Under måndagen koncentrerades insatserna till Flaningen.

- Det har i förhör med de anhöriga framkommit att den försvunna kvinnan gärna vistades vid Flaningen. Vi beslutade därför att rekvirera myndighetens två specialutbildade hundar för att få hjälp i eftersökningen, säger kommissarie Michael Mattsson, närpolisområde Söderslätt.

Annons

Hundarna kom från Lund respektive Kristianstad. De två polishundförarna sjösatte gummibåten, hunden hoppade ombord och redan efter en liten stund började hunden visa intresse för dofter över vattnet. Hunden smakade också på vattnet i dammen. Ytterligare ett tecken på att hunden kände de dofter den sökte efter.

Efter en liten stund började hunden också att skälla. Ett säkert tecken på att den hittat vad den sökte. Hundförarna rodde in till vasskanten och kunde konstatera att en kropp låg i vattnet.

Räddningstjänsten kallades till platsen och efter en liten stund vadade brandmän ut i vassen för att hämta in kvinnan. Hon fördes sedan till sjukhus för formell identifiering och obduktion.

Redan två dagar efter kvinnans försvinnande sökte polisen genom Flaningen för att hitta spår efter kvinnan, spår som kunde tyda på att hon gått i vattnet. Men hundarna markerade inte och sökandet fick fortsätta. På måndagen tydde allt på att det är den saknade kvinnan man funnit.

Christer Hansson/Ann Ekstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons