Annons

Säkert att äta under årets Palmfestival

Åt du på Palmfestivalen? Då fanns det ingen risk för din hälsa på grund av maten, konstaterar miljöförvaltningen i en rapport.
Trelleborg • Publicerad 11 november 2010
Säkert köp.
Säkert köp.Foto: 

Men som alla andra år noterade förvaltningen brister i många av de granskade livsmedelsvagnarna. Hälften, 13 av 25 vagnar, fick anmärkningar av varierande grad.

– Vi har inte analyserat resultatet närmare, men vi har en känsla av att det var lite bättre i år än vad det brukar. Men om det betyder att personalen blivit mer medveten än tidigare är svårt att säga, menar Lilian Fagerhus, miljöinspektör på Trelleborgs kommun.

Annons

Anmärkningarna rörde till exempel brist på varmvatten, skyddskläder och tillgång till toaletter för personalen. Det fanns också vagnar med antingen för låg temperatur i kylvaror eller otillräcklig temperatur i den varma maten.

Enligt Lilian Fagerhus var inga anmärkningar av den graden att det fanns risk att konsumenternas hälsa skulle äventyras.

– Matsäkerheten har inte äventyrats. Då hade vi agerat direkt, säger Lilian Fagerhus.

Anna Thulin
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons