Sagostund i Anderslöv

På tisdagen var det terminstart för sagostunden på Anderslövs bibliotek. En tradition som Ulla Lundmark för vidare för tionde terminen.
Trelleborg • Publicerad 14 januari 2003
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Sagostunden inleds som vanligt. Ulla tänder ett ljus och så läser hon och barnen en vers tillsammans: - Nu tänder vi vårt lilla ljus, lugnt och stilla i vårt hus. Hyssh! Nu reser vi till sagans land! Ur säcken tar Ulla upp en liten hund som genast fångar Rasmus Westerbacks intresse. Han hoppar ur dagbarnvårdaren Annlouise Hanssons knä och fram till Ulla. En efter en klappar barnen den lilla plyschhunden innan Rasmus lägger rabarber på den och springer en runda i lokalen. Efter några blads läsande får barnen veta att hunden heter Hej och alla enas om att det var ett bra namn på en hund. När boken om Ture är slut plockar Ulla fram sin säck på nytt. Där ligger en huva som ser ut som en älg. Ulla sätter den på huvudet och barnen tittar nyfiket på säcken igen. Där sticker upp något rött. Ulla lyfter upp en stor tomte ur säcken. - Tomten kom till min mormor och morfar, berättar Linus. Med stor inlevelse börjar Ulla läsa boken om Egon som ville ha snö, och om den lille gubben som kom och hälsade på honom. Barnen sitter tysta och lyssnar uppmärksamt till berättelsen. Efter en halvtimme är sagostunden slut. Det är dags att blåsa ut ljuset och skiljas åt. Nästa vecka väntar nya spännande historier och överraskningar i Ullas säck.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.