Säger nej till grannens bygglov

En fastighetsägare i Smygehamn säger nej till en grannes bygglov och överklagar till länsstyrelsen. Fastighetsägaren begär också inhibition, omedelbart stopp av bygget.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2007

Enligt ett mycket omfattande brev, med flera bilagor och en cd-skiva, som han skickat in till länsstyrelsen och byggnadsnämnden, anser fastighetsägaren att han inte blivit tillfrågad om bygglovsansökan på ett korrekt sätt.

I sitt överklagande hävdar fastighetsägaren att han inte fått se och godkänt den ritning som sedan låg till grund för bygglovet utan en annan skiss. Fastighetsägaren anser att han inte fått den chans att yttra sig som han ska ha enligt lagen. Dessutom menar han att tillbyggnaden är av betydande olägenhet för honom, eftersom hans fastighet byggs för och ljusinsläpp och utsikt försvinner.

Fastighetsägaren anser också att tillbyggnaden bör anses vara en större avvikelse från detaljplanen och därför inte beviljas bygglov.

Ett annat problem, enligt överklagan, är att vägen vid fastigheterna blir mer svårframkomlig på grund av tillbyggnaden.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.