Annons

Säg det med en sång

Med svängig sång och smäktande ballader förde femteklassarna från Ängdalaskolan fram sitt budskap i Vellinge konsertsal på måndagen: våga vara dig själv och stå för vad du tycker.
Trelleborg • Publicerad 11 juni 2007
Beatrice Fageräng, Linda Svensson, Charlotte Ahlqvist, Matilda Tönning, Amanda Wannerholt och Alicia Von Bodungen Thelin sjunger om vänskap i musikalen Change. Bild: Christina Malmberg
Beatrice Fageräng, Linda Svensson, Charlotte Ahlqvist, Matilda Tönning, Amanda Wannerholt och Alicia Von Bodungen Thelin sjunger om vänskap i musikalen Change. Bild: Christina MalmbergFoto: 

Musikalen handlar om förberedelserna inför en musiktävling och de intriger som pågår mellan olika gäng i klassen.

Förändringen, som titeln på musikalen syftar på, inträffar när den nya tjejen i klassen som vägrat sälla sig till något av gängen, slutligen ifrågasätter sina klasskamraters beteende.

Annons

Musiken kommer ifrån två olika CD-skivor som dramapedagogen Camilla Ekberg valt ut. Handlingen har till stor del utgått ifrån texterna från sångerna på skivan, som handlar om ämnen som allas lika värde, kärlek, kompisrelationer och grupptryck.

– Jag tyckte att undertonen i texterna var vacker, säger Camilla Ekberg, som också gett regi och skrivit manus till musikalen.

Femteklassarna har jobbat med musikalen hela våren. Förutom de gemensamma repetitionerna har det blivit en hel del tragglande med sång och repliker hemma. Men trots att tonerna och replikerna sitter där de ska, betonar Camilla Ekberg det grundläggande syftet med arbetet.

– Det stärker gruppen enormt att jobba mot ett gemensamt mål. Det är vägen dit som är det viktiga, inte själva föreställningen, säger hon.

På onsdagen kommer dock belöningen för allt hårt arbete. Då firar de med att åka till nöjesparken Backen i Danmark.

Christina Malmberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons