Safaero levererar maskiner till Wien

Trelleborgsföretaget Safeaero ska leverera avisningsmaskiner till flygplatser i Wien. Affären är värd omkring 63 miljoner kronor. Företaget arbetar nu för att ta sig in på den kinesiska marknaden.
Trelleborg • Publicerad 16 november 2011
Foto: Tomas Nyberg

Affären med Österrike påbörjades i maj och blev klar för ungefär en månad sedan. Den omfattar tio avvisningsmaskiner som ska levereras under 2012.

-Sedan har vi option på att leverera fyra eller sex stycken till under 2013, säger Curt Herrström, vd på Safeaero.

Affären innebär dessutom att företaget slagit den värsta konkurrenten, danska Westergaards, på fingrarna.

-Det är en fjäder i hatten för oss, säger Curt Herrström.

Samtidigt som företaget skickar iväg den sista av tolv bilar till det tyska luftvapnet har produktionen av bilarna till Wien inletts. Safeaero har nu fullt i orderboken till i oktober nästa år men fler kunder är på ingång. Curt Herrström hoppas kunna få in en fot på den kinesiska marknaden.

-Vi hade en delegation med tio flygplatsdirektörer från Kina här under tre dagar för cirka två månader sedan, säger Curt Herrström.

Företagets avisningsmaskin blev dessutom för en dryg vecka sedan certifierad av de kinesiska myndigheterna vilket är ett krav för att maskinen ska få lov att användas i landet.

-Får vi en fot där har vi ett litet försprång i förhållande till våra konkurrenter. Vi vet att man har för avsikt att investera i 18 maskiner bara på flygplatsen i Beijing, säger Curt Herrström.

Safeaero är även på väg in på den kanadensiska marknaden där man just nu har en testmaskin på plats.

-USA är också intressant. Men Asien och Kina kommer före och kommer att bli större, tror Curt Herrström.

Louise Löfgren
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.