Annons

Sabotörer fyllde skola med vatten

Någon tog sig in genom ventilationsutrymmet, satte på vattenkranen och täppte till avloppsbrunnen. På måndagen möttes personalen på Bäckaskolan av översvämmade lokaler.
Trelleborg • Publicerad 19 november 2007

– Det här är någon form av sabotage, säger Lis Myllenberg, rektor för Bäckaskolans grundskola.

Först på måndagsmorgonen upptäcktes det sabotage som inträffat någon gång under helgen. Vattnet hade då hunnit sprida sig till personalrummet, personalarbetsrummet, lokalerna för särskolans fritidshem, ett klassrum och ner i källaren.

Annons

– Vi vet inte hur stora skadorna är. Men vår kopieringsapparat är sönder och datorerna som står inne i vårt arbetsrum har vi inte rört. IT-enheten ska hämta dem. Även personliga saker som papper och pärmar är förstört, konstaterar Lis Myllenberg. Under måndagen fanns bland annat saneringspersonal på skolan och vattnet torkades bort. Hur mycket fukt som satt sig i väggar och golv vet man inte i nuläget. Under dagen ska skadornas omfattning kontrolleras. Polisen har säkrat vissa spår på platsen men har inga vittnesuppgifter. Varken polisen eller Lis Myllenberg har någon misstanke om vem som kan ha orsakat översvämningen.

– Vi är jätteledsna för att sånt här händer. Det ställer till väldigt mycket för oss, menar rektor Lis Myllenberg.

Ann Ekstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons