Annons

Så ska Trelleborg bli bättre

Under torsdagskvällen hölls det Höstting i Trelleborgen. Runt 50 utvalda gäster från kommunen, näringslivet och från ideella föreningar i kommunen samlades för att resonera om hur kommunen ska bli bättre att bo och leva i.
Trelleborg • Publicerad 18 september 2009
Foto: 
Foto: 

TRELLEBORG.Mer liv och rörelse i centrum om kvällarna var ett önskemål. Föreningslivet var också uppe till diskussion. Representanter från scoutrörelsen var med och berättade om hur de trots aktiva värvningskampanjer på många olika språk misslyckats med att värva nya medlemmar bland de människor som invandrat till Trelleborg.

Inger Hansson, kommunfullmäktiges ordförande, tog också upp just integrationen och kallade den "katastrofal".

Annons

– Vi måste bli bättre på att ta emot dem som invandrar och kommer hit till oss, vi borde alla bli fadderfamiljer, sa hon och tillade att även föreningslivet skulle kunna spela en viktig roll för att förbättra integrationen.

Initiativet och idén till att hålla ett ting kommer från Ulf Bingsgård (M), kommunstyrelsens ordförande, och Ingrid Hansson. Efter en resa till Rostock i somras märkte de hur bra kontakten och samarbetet mellan olika grupper i samhället fungerade i staden. Det blev gnistan som fick dem att kalla till ting. Inger Hansson uppmaning till deltagarna innan samtalet startade var tydligt: "Vi måste samarbeta". Alla deltagare kunde också lämna en lapp med förslag på förändringar i en valurna.

Niklas Lundell
Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons