Annons

Så ska kvarteret se ut i framtiden

Trelleborg • Publicerad 8 februari 2006

Planerna som Trelleborgs kommun och HSB Malmö har enats kring omfattar ett åttavånings- och ett sjuvåningshus med gavlarna vända ned mot Hamngatan. En upphöjd gård placeras mellan husen och i gatuplanet görs plats för parkeringar och butiker. Den totala ytan beräknas landa på omkring 7000 kvadratmeter och ska rymma omkring 75 bostadsrättslägenheter.

Åttavåningshuset placeras ungefär där Tryckarhusens västra gavel står i dag och löper upp mot Rådhusets västra flygel. Sjuvåningshuset är placerat vid Tryckarehusens östra gavel och löper parallellt med Garvaregården upp mot Rådhuset.

Annons

Det ska enligt planen fortfarande finnas parkområde mellan huset och Garvaregården.

Den nuvarande parkeringen vid Rådhuset kommer dock att försvinna och i projektet genomförs därför en parkeringsutredning. Man ska även titta närmare på hur en infart till fastigheten ska se ut. I nuläget finns två förslag. Det ena placerar infarten mellan Magasinet och nybygget och det andra lägger infarten från Kontinentgatan och in mellan Garvaregården och Rådhuset.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons