Annons

Så mycket vill Trelleborgshem höja hyrorna nästa år

Trelleborgshem vill höja hyrorna med i genomsnitt 3,66 procent nästa år. ”Spontant känns det som ett högt krav”, säger förhandlingsledaren på Hyresgästföreningen.
Trelleborg • Publicerad 16 november 2018
Det kan bli dyrare att bo i Trelleborgshems lägenheter nästa år.
Det kan bli dyrare att bo i Trelleborgshems lägenheter nästa år.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Trelleborgshem skriver i ett pressmeddelande att man under fredagen lämnade in yrkandet om höjningen till Hyresgästföreningen region södra Skåne. Det gäller alla bolagets bostäder.

– Höjningen behövs för att få täckning för alla kostnadsökningar som aviserats för kommande år, säger Trelleborgshems ekonomichef Birgitta Persson i pressmeddelandet.

Annons

Hon nämner även det stora underhållsbehovet som en orsak till höjningen.

Bolagets förhoppning är att besked om den nya hyran, som ska gälla från 1 januari 2019, ska komma under december.

Hyresgästföreningen skriver i ett pressmeddelande att man nu ska gå i genom Trelleborgshems underlag och komma fram till vad som är en rimlig hyresjustering.

– Spontant känns det som ett högt krav, säger Mikael Grönvall, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen, i pressmeddelandet.

I år höjdes hyran med 0,99 procent.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons