Annons

Så länge var det mörkt i Trelleborg

Trelleborgarna hade i snitt strömavbrott i drygt 20 minuter under ett år. Det innebär att de är bland de minst drabbade i Skåne.
Det visar siffror för 2016 som Nyhetsbyrån Siren fått från Energimarknadsinspektionen (EI).
Trelleborg • Publicerad 24 januari 2018
Strömavbrott. Arkivfoto.
Strömavbrott. Arkivfoto.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Om man tittar på hela landet är Norrland hårt drabbat. 20 Norrlandskommuner ligger i topp när det gäller medelavbrottstiden för långa oväntade elavbrott, skriver Nyhetsbyrån Siren.

I Trelleborg hade man i snitt elavbrott i 0,34 timmar per kund, det vill säga 20,28 minuter. Det att jämföra med landets hårdast drabbade kommun Överkalix där medelavbrottstiden var 26 timmar. I jämförelse med övriga skånska kommuner klarade sig Trelleborg lindrigt undan. Endast fem andra kommuner hade kortare avbrottstid.

Annons

I Vellinge var snittiden 0,82 timmar, eller drygt 49 minuter. Skurup är kommunen i Skåne med längst avbrott per kund, i snitt 3,82 timmar.

– Vi har öppnat tillsyn mot drygt 30 nätföretag som bryter mot regeln att det inte ska vara fler än elva avbrott längre än tre minuter per år, eller längre avbrott än 24 timmar, säger Mihai Seratelius, analytiker på EI, till Siren.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons