Annons

Så blir midsommarvädret på Söderslätt

Enligt SMHI ser solen ut att lysa över Söderslätt i helgen. Så med lite tur kan trelleborgarna lämna regnstället hemma under midsommarfirandet.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2022 • Uppdaterad 21 juni 2022
På midsommar ser det ut att bli mest soligt. Men det finns risk för skurar.
På midsommar ser det ut att bli mest soligt. Men det finns risk för skurar.Foto: Tom Wall

På fredag ska kransar bindas, stänger dansas runt och jordgubbar ätas. Enligt SMHI:s meteorolog Erik Höjgård-Olsen ser det ut som att solen ska skina över Söderslätt. I alla fall under dagen.

– Det ser ut att bli en solig midsommar. Under kvällen kommer höga moln in. Det ska komma lite skurar över Danmark men de ser ut att kunna upplösas innan de når Trelleborg. Men jag vill slänga in en liten brasklapp för regnskurar, säger han.

Annons

Det blir dryga 20 grader varmt med sydostliga vindar. För de som planerar ta ut sin lilla båt på en tur kan det blåsa friska vindar i byarna.

Och när det närmar sig kväll kan det vara bra att slå ett litet öga på himlen.

– Jag tycker man ska ha ett litet sneglande efter kvällsskurar. Man får ju en liten notifikation om temperaturen sjunker och mörka moln drar in. Då har man en 20-30 minuter på sig att reagera så att man hinner ta in gräddtårtan som man kanske ställt ut, säger Erik Höjgård-Olsen.

Även midsommardagen ser ut att bli mest solig. Däremot framåt eftermiddagen och kvällen finns det risk för regnskurar. Under söndagen varvas solen med moln och det håller sig runt knappa 20 grader.

Alva AndersdotterSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons