S vill skynda på byggandet av LSS-boenden

Arbetet med att skaffa fram LSS-boenden i Trelleborgs kommun går inte tillräckligt snabbt. Det anser oppositionsrådet Catherine Persson (S), som nu vill sätta fart på både servicenämnden och socialnämnden.
Trelleborg • Publicerad 29 november 2011
Catherine Persson.
Catherine Persson.Foto: Claes Nyberg

I oktober sade kommunfullmäktige i Trelleborg nej till servicenämndens begäran att påbörja bygget av ett LSS-boende på en del av Ljunggrenska skolans gård. Anledningen var bland annat att en stor del av barnens gräsmatta skulle försvinna.

Istället fick servicenämnden i uppdrag att en gång i månaden överlämna en rapport till kommunstyrelsens arbetsutskott över var det kan vara lämpligt att bygga LSS-boenden. Catherine Persson menar dock att den rapport som hittills lämnats till arbetsutskottet inte gett tillräckliga svar.

I en interpellation till servicenämndens ordförande Gunnar Grafström (M), undrar Catherine Persson när nya lokaler kan stå färdiga.

Ordföranden i socialnämnden, Marianne Ohrlander (M), får också frågor i en interpellation. Catherine Persson undrar bland annat när det akuta behovet av LSS-platser kan vara tillgodosett.

Louise Löfgren
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.