Annons

S vill satsa på E 6:an

En snabbare utbyggnad av E 6:an mellan Trelleborg och Vellinge. Det skulle bli konsekvensen av socialdemokraternas budgetmotion som presenterades i riksdagen på fredagen.
Trelleborg • Publicerad 5 oktober 2007
Arkivbild: Claes Nyberg
Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Enligt förslaget vill man finansiera utbyggnaden av Norra Länken i Stockholm med ett lån på 10 miljarder från Riksgäldskontoret och på så vis frigöra pengar som kan användas till andra vägprojekt.

Från socialdemokratiskt håll i Skåne ser man positivt på förslaget.

Annons

- Infrastrukturen i Skåne är väldigt viktig för både medborgarna och näringslivet och det är viktigt att visa på hur en finansiering skulle kunna se ut, säger Christine Axelsson (s), oppositionsråd i Region Skåne.

Förslaget innebär att tre skånska vägprojekt skulle kunna komma igång tidigare eller genomföras snabbare än planerat.

Förutom E 6:an gäller motionen E22:an mellan Hurva och Rolsberga och mellan Fjälkinge och Gualöv samt E65:an mellan Svedala och Börringe.

I motionen pekar man också på att byggkostnaderna har ökat med 17 procent sedan 2004 medan anslagen bara har ökat med 1 procent.

- Att den borgerliga regeringen inte prioriterar infrastrukturen är mycket förvånansvärt eftersom det är till gagn för skåningarna och för hela länet, säger Christine Axelsson.

Anja Degerholm

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons