Annons

S vill sänka skatten med 25 öre

Det räcker att sänka skatten i Vellinge kommun med 25 öre.
Trelleborg • Publicerad 23 oktober 2006

Det anser socialdemokraterna i Vellinge i sitt alternativa förslag till budget nästa år. Moderaterna vill sänka skatten med 50 öre.

Sossarna nöjer sig med hälften. Enligt deras beräkningar skulle kommunen då få 15 miljoner kronor mer i intäkter.

Annons

– Då kan vi genomföra en hel del satsningar och ändå få fem miljoner kronor över, säger Willy Olsson (s).

På socialdemokraternas lista över satsningar 2007 står bland annat en kvalitetshöjning inom skola och barnomsorg. Socialdemokraterna vill begränsa antalet barn i förskolegrupperna till 18. I dag finns det fler än 20 barn på vissa avdelningar.

– Det vill till att vi får fler lokaler för att minska barngrupperna, säger Mats Tindberg (s).

Partiet vill också återställa avgifterna i musikskolan till 2003 års nivå till en kostnad av 900 000 kronor. Man vill också ta bort måltidsavgiften i gymnasieskolan. Kostnad: 2,3 miljoner kronor. – Man ska inte behöva betala för skolmaten. Eleverna behöver äta ordentligt, det är en förutsättning för att man ska kunna ta till sig undervisningen. Det är en rättvisefråga, säger Willy Olsson.

Socialdemokraterna vill också använda två miljoner kronor till en personalförstärkning inom vården. Det skulle kunna räcka till fem tjänster extra, resonerar man.

Vad gäller privatisering inom skola och äldreomsorg vill socialdemokraterna bromsa kraftigt. Man vill inte se fler privatiseringar inom skolan och definitivt inga inom vården. Där vill man i stället återföra de privata alternativen till kommunen när entreprenaden går ut.

Andreas Mårtensson

0410-545 27

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons