Annons

S vill kämpa för kvinnliga präster

Med sommargud-tjänst och kyrkkaffe inledde s på söndagen sin kyrkovalsupptakt. Kvinnliga präster ska stöttas, anser en av kandidaterna.
Trelleborg • Publicerad 14 augusti 2005

– Även om ordet politik inte nämndes under gudtjänsten var det vårt sätt att inleda kampanjen, förklarar Trelleborgs kyrkoråds ordförande Ann-Marie Hansson .

De socialdemokratiska kandidaterna har samlats för kaffe och kakor i Blå Huset inte långt från kyrkan där gudtjänsten hållits med både Gustaf Centervall och Christer Kyréus som predikanter.

Annons

Ann-Marie Hansson, som står som första namn på socialdemokraternas lista, är fast besluten att hon själv och hennes parti ska få förnyat förtroende från väljarna att sitta ytterligare en period.

– En ny utmaning blir att fånga upp alla 16-åriga väljare som får rösta i khyrkovalet för första gången. Kanske går vi ut på skolorna eller skickar information hem till dem.

Andra hjärtefrågor för Ann-Marie Hansson är att kämpa mot kvinnoprästmotståndarna.

– Det får ta slut med de dumheterna nu. Vi har haft kvinnliga präster i 50 år i Sverige, det är dags att skrota den diskussionen.

Även diakoniarbetet bör få en framträdande plats.

– Vi har märkt att kyrkan verkligen behövs i tider av kris. Det börjar folk att inse igen.

Louise Voll Ercolino

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons