S vill inte sälja skolans gympasal

Försäljningen av Köpingeskolan till Dagon fick både grönt och gult ljus när ärendet behandlades i kommunstyrelsen. Men socialdemokraterna tycker det vore smart att skolans idrottshall ägs av kommunen.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2008
Socialdemkroterna menar att skolans idrottshall ska ägas av kommunen. Bild: Tomas Nyberg
Socialdemkroterna menar att skolans idrottshall ska ägas av kommunen. Bild: Tomas NybergFoto: 

Försäljningen av Köpingeskolan till fastighetsbolaget Dagon blev offentlig för snart två veckor sedan. Förslaget till avtal som bland annat innebär att Dagon köper fastigheten för 29 miljoner kronor och att kommunen får hyra idrottshallen under tio år, behandlades i torsdags i kommunstyrelsen. Förslaget fick grönt ljus av politikerna men en ny fråga dök samtidigt upp som tände ett varningsljus.

Socialdemokraterna vill utreda om det går att behålla idrottshallen i kommunal ägo.

- Vi har brist på idrottshallar i Trelleborg. Vi tycker i det läget inte att det är smart att sälja, säger Catherine Persson (s).

Frågan är om det på ett enkelt sätt går att skilja fastigheterna åt och om Dagon är intresserade av en sådan lösning. Catherine Persson kommer att titta på detta innan förslaget till försäljningsavtal avgörs i kommunfullmäktige.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.