Annons

S vill ha ökad rondellsäkerhet

Socialdemokraterna oroar sig för gång- och cykeltrafikanternas säkerhet vid den nya rondellen på 108:an. Nu föreslår man att sätta upp trafikräcke.
Trelleborg • Publicerad 28 december 2012
Foto: 

Den nya rondellen på 108:an är inte trafiksäker. På kort tid har det inträffat två olyckor när fordon har kört rakt in i rondellen. Detta bekymrar Socialdemokraterna i Trelleborg som nu vill åtgärda rondellen och få den säkrare. I en motion till kommunfullmäktige skriver oppositionsråd Catherine Persson (S) att cykel- och gångbanan som löper parallellt med rondellen är utsatt för risk om en bil skulle kana rakt igenom den.

– Trafikanterna är helt oskyddade i dag. Det är extra illa nu under vintern då det kan vara halt. Men under sommartid ökar man gärna farten vilket också ger en stor fara. Man kan undra vad det är med rondellerna i den här staden eftersom det inträffar så många olyckor, säger Catherine Persson.

Annons

Nu föreslår Socialdemokraterna att man ska utrusta rondellen med ett trafikräcke eller på andra sätt göra den säkrare. Om detta inte går bör man flytta på gång- och cykelbanan.

Socialdemokraterna tar också upp de övergångsställen som skapats i anslutning till de nya rondellerna. ”Ett målat övergångsställe, en refug och en gatlykta är det enda skyddet denna grupp har. Detta kan nästan vara en falsk trygghet än en förstärkt trygghet.” skriver man i motionen.

Åtgärder för att skydda gångtrafikanterna som ska korsa Västra Ringvägen föreslås därför också.

– Gångtunnlar skulle till exempel öka säkerheten mycket, säger hon.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons