S vill göra polishus till kommunhus

Sven Lindkvist (s), ledamot av kommunfullmäktige, vill göra om gamla polishuset vid Västergatan till nytt kommunhus i Trelleborg. I en motion skriver han att Rådhuset är långt ifrån det bästa för sin uppgift.
Trelleborg • Publicerad 29 april 2008
Gamla polishuset i Trelleborg bör bli nytt kommunhus menar Sven Lindkvist (s). Arkivbild: Claes Nyberg
Gamla polishuset i Trelleborg bör bli nytt kommunhus menar Sven Lindkvist (s). Arkivbild: Claes NybergFoto: 

"Flera av förvaltningarna är såväl trångbodda som splittrade geografiskt i Trelleborg" skriver Sven Lindkvist.

Enligt motionen till kommunfullmäktige är det gamla polishuset optimalt inrättat för att fungera som kommunalhus.

"Där finns alla de funktioner i kontorsväg samlade som behövs för att kunna samordna verksamheten på ett effektivt sätt" menar Sven Lindkvist.

Han räknar i sin motion upp arkivutrymmen, sam-manträdeslokaler och rum i olika storlekar och på olika våningsplan, vaktmästeri, kök och pentryn, parkeringsplatser i källaren och på gården samt olika former av motionslokaler för friskvård. "En ändamålsenligt modern reception är möjlig att få inrättad för besökande till förvaltningarna på de olika planen" skriver han.

Sven Lindkvist menar att det gamla polishuset som nytt kommunhus kan ge bättre samordning och troligen med lägre kostnad. Dessutom menar han att besökare kan få bättre service där än i det gamla Rådhuset.

Motionen mynnar ut i förslaget att kommunfullmäktige ska besluta att göra det gamla polishuset till nytt kommunhus efter att konsekvenserna blivit utredda. Han vill även att de ekonomiska och organisatoriska för- och nackdelarna med en flytt gås igenom.

Dessutom vill han att det tas fram förslag till hur frigjorda kommunala lokaler kan användas framöver.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.