Annons

S väntar med åsikter om löner

Socialdemokraterna är avvaktande till förslaget att gymnasielärares löner ska baseras på elevernas resultat på de nationella proven.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2009

Förslaget, som TA skrev om i onsdagens tidning, kommer från gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens ordförande Lars Hemzelius (FP). Det innebär att man konstruerar ett lönesättningssystem där man med de nationella proven som bas kan se vilken påverkan lärarna haft på elevens kunskaper. En bra utveckling på de nationella proven ska premieras i lönesättningen.

På nämndens möte på onsdagen röstades en utredning i frågan igenom. Förvaltningen har fått i uppdrag att utreda ifall det går att konstruera ett kunskapsbaserat lönesystem.

Annons

Samtliga partier utom socialdemokraterna röstade för förslaget. Socialdemokraterna lade ner sina röster med motiveringen att utredningsuppdraget inte är tillräckligt.

- Vi tycker det är för snävt, säger Johnny Nilsson (S), andre vice ordförande i nämnden.

I själva sakfrågan vill socialdemokraterna avvakta utredningen innan man tar ställning.

- Vi är inte emot att det läggs in i lönekriterierna, men vi får se vad utredningen visar, säger Johnny Nilsson.

Andreas Mårtensson andreas.martensson@allehandasyd.se
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons