Annons

S tog makten i skolnämnden

Det har blivit omvända roller i den lokala politiken den senaste tiden. På kommunfullmäktigemötet på måndagen gick Socialdemokraternas yrkande om halvering av sparbetingen igenom
Trelleborg • Publicerad 19 juni 2009

TRELLEBORG. När skolnämnden sammanträdde i tisdags gick oppositionens förslag om besparingar igenom även där.

Det blir 5,3 miljoner, inte 10,6 som ska sparas in på skolan under 2009. Och när skolnämnden i tisdags skulle göra klart om fördelningen av besparingarna var det oppositionens förslag som gick igenom även där. Folkpartisten Ylva Ekstrand deltog inte under punkten och skulle ersättas av en folkpartist. Men någon sådan fanns inte att tillgå i listan på ersättare. Ersatte gjorde istället Kerttu Persson från Trelleborgs Skolparti - som röstade med S. Och sverigedemokraten Per Klarberg lade ner sin röst.

Annons

– Det var olyckligt. FP hade ingen representant och skolpartiet röstade för S förslag, säger Bengt Gunnarsson (M), skolnämndens ordförande.

Han tycker ändå inte att skillnaden mellan alliansens och S besparingsförslag är så stor, trots att S fick igenom att förskolan ska spara 0,3 istället för 1,3 miljoner kronor.

Men Sven Lindkvist (S), nämndens vice ordförande, tycker att det rimmar illa med alliansens åsikter i fullmäktige.

– Man kan inte en dag säga att man inte ska röra förskolan och sedan nästa dag vilja säga upp personal för en miljon, säger Sven Lindkvist (S).

Bengt Gunnarsson (M) talar hellre om att Socialdemokraternas vill spara dubbelt så mycket som alliansen, 600 000 kronor, på fyra familjecenter.

– Det innebär i princip att man får lägga ner ett familjecenter direkt, säger han.

– Nej, nej, det inbillar han sig bara, säger Sven Lindkvist som poängterar att hälften av de besparingarna är extra tjänster som inte kommer att tillsättas.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons