Annons

S-kvinnor uppmärksammar kvinnodagen

Hallå där Lena Näslund, ordförande i S-kvinnor Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 8 mars 2012
Foto: Julia Lindemalm

Hur uppmärksammar S-kvinnor i Trelleborg den internationella kvinnodagen?

– Vi bjuder tillsammans med ABF Sydvästra Skåne och Kommunal in till en föreläsning om omskärelse och könsstympning. Vår föreläsare Lars Almroth har otroligt intressanta erfarenheter att dela med sig av. Förutom att han är chef på barnkliniken i Kristianstad, så leder han även ett forskningsprojekt där forskare i Sudan och Sierra Leone får handledning. Målet med projektet är att omskärelse av flickor inte längre ska accepteras.

Annons

Vad är bakgrunden till ert val av föreläsning?

– Lars Almroth råkar vara bror till ordförande i Kommunals S-förening i Trelleborg, Birgitta Almroth. Birgitta Almroth har länge berättat om sin brors arbete och när det öppnades en möjlighet till att fler än aktiva S-kvinnor skulle kunna få lyssna till honom, då tog vi den. Kvinnoföreningarna har kämpat mot omskärelse i många år. Varje år läggs det fram motioner och vi arbetar med projekt i Afrika via Palmefonden. Vi hoppas att det kommer mycket folk.

Vad händer i vår?

– Naturligtvis förbereder vi oss inför 1 maj, men sen har vi också en intern aktivitet på gång. I april startar vi en studiecirkel, som ska uppmärksamma kvinnors liv på 1960-70-talet. Det hände så mycket då som haft en stor betydelse för kvinnor, som särbeskattning och föräldraförsäkring. Det finns anledning att dokumentera detta och det är viktigt att det görs av oss som fortfarande minns.

Föreläsningen äger rum på Parken i Trelleborg den 8 mars kl 18.30, fri entré.

Louise Löfgren
Sanna Wahanta
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons