Annons

S kräver vårdcentral kvar på Fagerängen

Catherine Persson (S), oppositionsråd i Trelleborg, kräver att vårdcentralen på Fagerängen ska få vara kvar.
Trelleborg • Publicerad 9 juni 2009

TRELLEBORG. Att ha generösare öppettider borde kunna lösas på annat sätt än en sammanslagning med Centrumkliniken, menar hon.

I ett brev till den politiska ledningen i vårdproduktionsberedningen i Region Skåne skriver Catherine Persson att en nedläggning skulle påverka servicen till medborgarna i högsta grad.

Annons

Catherine Persson pekar också på de starka sociala behoven av att ha Fagerängens vårdcentral kvar. Där har man byggt upp lokal kunskap och vårdcentralen är ett nav som fyller en viktig servicefunktion, menar hon.

Catharina Blixen-Finecke (M) är ordförande i beredningen.

– Vi har inte diskuterat någon omorganisation politiskt. Det ligger på tjänstemännen att organisera närsjukvården enligt Hälsoval Skåne, säger hon.

Per Werner är närsjukvårdschef för Malmöområdet inom Region Skåne där Trelleborg ingår.

– Det diskuteras på många olika ställen i Skåne. Det finns ett 90-tal vårdcentraler och en rad privata vårdgivare där man kan lista sig i Hälsoval Skåne, säger han.

Per Werner menar att det är naturligt att det kommer upp diskussioner om hur närsjukvården kan organiseras på effektivast sätt.

– Det sker en ständig översyn av verksamheterna. På Fagerängen finns också ett krav från Arbetsmiljöverket att förbättra arbetsmiljön, säger han. Det gör att vårdcentralen i vart fall måste flytta under ombyggnadstiden.

Om flytten blir permanent eller inte är dock inte beslutat ännu, framhåller han.

– Resten är rena spekulationer idag, säger han.

Johan Silfversten Bergman
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons