S kräver svar om förfallen lada

Socialdemokraterna tycker inte att det räcker med byggstaketet runt den vanvårdade ladan vid korsningen Havrejordvägen/Klörupsvägen i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 25 september 2013
Socialdemokraterna vill se mer åtgärder än byggstaketet runt den förfallna ladan vid Klörupsvägen/Havrejordsvägen. Foto: Claes Nyberg
Socialdemokraterna vill se mer åtgärder än byggstaketet runt den förfallna ladan vid Klörupsvägen/Havrejordsvägen. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

S menar att det behövs fler åtgärder för att göra byggnaden säker.

Byggnaden har stått övergiven och förfallit under en längre tid. Kommunen är fastighetsägare och ansvarig för området.

I en interpellation, eller fråga, till servicenämndens ordförande Gunnar Grafström (M), undrar S om han tänker göra något för att komma till rätta med det som S betecknar som problem och brister.

Enligt interpellationen skulle det förutom byggstaketet som omger byggnaden även behövas att fönstren sätts igen och att taket stöttas upp, så att det inte riskerar att falla in.

Socialdemokraterna menar också att ladan står i ett väldigt synligt läge och att besökare och kommuninvånare som kommer in till staden norrifrån möts av ett ruckel.

Ladan utgör en säkerhetsrisk och förfular omgivningen, menar S i sin interpellation.

Louise Löfgren
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.