Annons

S kräver start för fördjupad översiktsplan

"Lura inte trelleborgarna – följ kommunfullmäktiges beslut om fördjupad översiktsplan" kräver oppositionsrådet Catherine Persson (S).
Trelleborg • Publicerad 8 februari 2011

Catherine Persson syftar på att kommunfullmäktige i juni i fjor beslutade att ta fram fördjupad översiktsplan för vissa viktiga områden i kommunen. Förslaget kom från Socialdemokraterna. Alliansen röstade emot, men SD och TS röstade för.

Catherine Persson menar att det är många och svåra frågor som ska utredas.

Annons

– Det handlar om pågatågsstation i centrum, ytterligare pågatågshållplats, omlokalisering av busshållplats, ringväg med anslutningar, kontakt med vattnet i centrum och eventuell ny tillfart till hamnen, säger Catherine Persson.

Hon menar att det är ett måste att ta fram fördjupade översiktsplaner för centrum och innerstaden samt kuststräckan. Annars riskerar man att få en röra av olika arbetsplaner och detaljplaner, anser Catherine Persson.

Enligt oppositionsrådet bör kommunstyrelsens arbetsutskott omedelbart sätta igång och planera för arbetet med fördjupad översiktsplan för centrum och kustremsan nära tätorten.

Ju längre arbetet går utan fördjupad översiktsplan ju svårare blir det för trelleborgarna och oppositionspolitiker att ändra riktningen, menar Catherine Persson.

– Risken är att det annars blir ett fåtal politiker och tjänstemän som bestämmer, säger hon.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons