Annons

S kräver Samuelsons avgång

S-gruppen i tekniska nämnden saknar förtroende för ordföranden Eric Samuelson (m). På torsdagens möte försökte socialdemokraterna få honom att lämna sin post.
Trelleborg • Publicerad 29 augusti 2008

Lugnet har långtifrån lagt sig efter det gräl mellan s och alliansen som bröt ut förra veckan. Eric Samuelson menade att tekniska nämndsmötet fick skjutas upp därför att de socialdemokratiska ledamöterna befann sig på semester och deras ersättare var dåligt pålästa. Vid nämndens senaste möte blottades den djupa sprickan mellan alliansen och den socialdemokratiska falangen. S-gruppen fick ingen majoritet i nämnden för att driva frågan vidare när det gäller omröstning om det fortsatta förtroendet för Samuelson. S reserverade sig mot beslutet att lägga ned förtroendefrågan.

- Vi vill inte ha honom kvar som ordförande om han uppför sig så här. Det får inte bli som Samuelson har gjort politiken till: en enmansshow, dundrar Alf Hansson (s).

Annons

Ordföranden själv tar det hela med ro. På frågan hur Samuelson hanterar kravet på hans avgång svarar han:

- Det hela är utagerat. Jag ångrar ingenting. Nämnden arbetar nu i en sann och konstruktiv anda.

Enligt kommunjuristen Jonas Rosenkvist kan man enligt kommunallagen inte avsätta en nämndsordförande, såvida inte vederbörande är dömd för ett brott, som ger minst två års fängelse.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons