Annons

S kräver högre tempo i E 6-plan

I en interpellation (fråga) till kommunalrådet Ulf Bingsgård (m) menar oppositionsrådet Catherine Persson (s) att Trelleborgs kommun tappar tempo i planeringen av E 6-utbyggnaden.
Trelleborg • Publicerad 23 mars 2007

I sin interpellation skriver Catherine Persson att utbyggnaden av E 6 mellan Trelleborg och Vellinge är en av de viktigaste frågorna för kommunen.

"Trelleborgs kommun behöver ett högre tempo vad avser planeringen kring E 6-utbyggnaden" menar Catherine Persson. "Det är därför mycket allvarligt att det inte förekommer några som helst initiativ från Ulf Bingsgårds sida."

Annons

Catherine Persson kritiserar också att infrastrukturberedningen inte fungerat. Hon menar dels att beredningen inte har något uttalat uppdrag, dels att det numera inte heller finns någon ordförande, sedan Lars Mikkelä (m), avsagt sig uppdraget.

Några sammanträden i beredningen har inte hållits.

Att kommunen tappar tempo i planeringsarbetet riskerar att försena utbyggnaden, anser Catherine Persson, som med den bakgrunden ställer ett antal frågor till Ulf Bingsgård.

Catherine Persson undrar om Ulf Bingsgård tänker ta ansvaret för att planeringen för utbyggnaden av E 6 återupptas. Och i så fall när den kan återupptas.

Hon frågar också när Ulf Bingsgård bedömer att kommunfullmäktige kan besluta om hur anslutningen till Trelleborg ska dras.

Dessutom vill hon veta om Trelleborgsalliansen bestämt sig för vilken sträckning av anslutningen till Trelleborg som är den "bästa" och om det i så fall finns enighet kring det.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons