Annons

S kräver bättre tillgänglighet

Socialdemokraterna i Trelleborg kräver i en motion att arbetet med att avhjälpa hinder för tillgängligheten i kommunen ska intensifieras.
Trelleborg • Publicerad 16 september 2010

Bakgrunden till motionen, som lämnats in av oppositionsrådet Catherine Persson (S), är ett möte för några dagar sedan när en kommunal förvaltning ordnade ett informationsmöte för bland annat handikapporganisationer. Enligt motionen fanns det inga mikrofoner och flera i lokalen kunde inte höra ordentligt.

I sin motion skriver S att riksdagen år 2000 beslutade att enkelt åtgärdade hinder skulle vara avhjälpta till 2010. Enligt motionen har S vid flera tillfällen lagt förslag om inventering och intensifiering av arbetet men fått nej av den borgerliga alliansen.

Annons

Under åren 2000 till 2006 var det emellertid S som styrde i Trelleborg.

S föreslår att tillgänglighetsarbetet ska inventeras, att en handlingsplan ska tas fram, mer utbildning av personal och chefer, att kommunen ska använda lokaler med hög tillgänglighet och att arbetet med tillgängligheten

en gång per år redovisas för kommunfullmäktige.

Anna Thulin
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons