Annons

S kräver åtgärder mot skräp och ogräs

”Måttet är rågat nu, såhär kan det inte fortsätta”, säger oppositionsrådet Catherine Persson (S). Nu kräver hon och partikollegan Nils-Gunnar Snygg att det görs ett åtgärdsprogram för att komma till rätta med skräp och ogräs i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2013
Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX

Catherine Persson säger sig ha fått många påtryckningar både från kommuninnevånare och från besökare om att Trelleborg upplevs som skräpigt och fullt med ogräs.

– Det är lite mycket skräp och det har blivit värre och värre. Dels ser jag det själv och dels är det många som hör av sig om det, säger hon.

Annons

Hon menar att bilden av att det skulle vara allt skräpigare i Trelleborg krockar med kommunens varumärkesbyggnad.

– Både på kort sikt och lite längre sikt måste vi hitta lösningar. Innan detta med att här är skräpigt sätter sig hos folk. Det gäller att mota Olle i grind, säger Catherine Persson.

I en skrivelse till kommunstyrelsen föreslår Catherine Persson och Nils-Gunnar Snygg att det ska tas fram en åtgärdsplan för att få ett rent och snyggt Trelleborg. De vill att planen bland annat ska innehålla en inventering och samlad bedömning av problemen, förslag på åtgärder och bedömning av kostnader.

– Det kan handla om att höja tekniska förvaltningens budget, säger Catherine Persson men påtalar även att andra förvaltningar kan behöva bistå.

– I andra kommuner jobbar man med renare städer genom projekt via skolor och idrottsföreningar. Det är kanske något som vi också ska titta på. Men i grund och botten handlar detta om att det ska fungera.

Martin Falkenby
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons