S i möte med sexklövern

Catherine Persson och Nils-Gunnars Snygg från s har träffat Ulf Bingsgård (m) och Åke Svensson (kd) för att diskutera sexklöverns förslag till nämndsorganisation.
Trelleborg • Publicerad 19 oktober 2006

– Vi har fått information om sexklöverns förslag, säger Catherine Persson. Nu ska vi diskutera det internt och se vad vi kommer fram till.

Enligt sexklöverns förslag skulle de sex partierna få hälften av ledamöterna i nämnderna men med ordförandens utslagsröst.

– Nu handlar det om att alla måste ta ett stort ansvar för att göra det bästa för Trelleborgs kommun, säger Catherine Persson. Samtidigt måste vi i socialdemokratin visa vad vi vill, även om vi är i opposition.

Eftersom vare sig sexklövern eller socialdemokraterna har egen majoritet i fullmäktige måste man söka lösningar så att det inte blir ett ständigt krig i fullmäktige, vilket gör det omöjligt att styra kommunen.

– Det är en mycket besvärligt situation, menar Catherine Persson. Vi är beroende av varandra och det vilar ett stort ansvar både på oss och på sexklöverns partier.

Något samarbete med sd är inte aktuellt för socialdemokraterna i Trelleborg, säger Catherine Persson.

– Det är uteslutet, eftersom de står för en främlingsfientlighet, säger hon.

Ulf Bingsgård säger att man från sexklöverns sida inte är intresserad av konfrontation.

– Vi diskuterar med samtliga partier i fullmäktige som får vårt förslag och så får de komma tillbaka med sina förslag så kan vi nog få ihop en fungerande organisation för mandatperioden, säger han.

Ulf Bingsgård poängterar att ingen tjänar på att man är som hund och katt i fullmäktige.

– Vi måste nå ett samförstånd för kommunens bästa, säger han.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.