S gick framåt i Trelleborgs församling

Socialdemokraterna fick flest röster i Trelleborgs församling. Det framgår av det preliminära resultatet efter söndagens val till kyrkofullmäktige. I Hammarlövs församling ökade valdeltagandet med tre procentenheter.
Trelleborg • Publicerad 17 september 2013

Socialdemokraterna fick drygt 46 procent av rösterna i Trelleborgs församling och tilldelas därmed 12 av det kommande kyrkofullmäktiges 25 mandat.

Kyrkans vänner i Trelleborgs församling fick 44 procent av rösterna och 11 mandat i fullmäktige medan SPI Seniorpartiet fick knappt 10 procent av rösterna och två mandat.

– Vi gjorde ett bra val, konstaterar Anne-Marie Hansson (S) som är gruppledare för Socialdemokraterna och den som stod överst på partiets nomineringslista.

Hon konstaterar att SPI har fått en vågmästarroll och räknar med att det kommer att bli förhandlingar om ordförandeposterna i bland annat kyrkogårdsnämnden och valnämnden.

Valdeltagandet i Trelleborgs församling sjönk marginellt liksom i Anderslövs och Dalköpinges församlingar. Däremot ökade det i Hammarlövs församling med 3,1 procentenheter och uppgick därmed till 12,9 procent vilket var högst bland kommunens fem församlingar. I Källstorps församling ökade valdeltagandet med 1,4 procentenheter.

Sämst valdeltagande var det i Dalköpinge församling där bara 7,9 procent av de röstberättigade deltog i valet.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.