Annons

S ger stöd till SÖS i motion om Anderslöv

Ska man anlita externa experter för att utveckla Anderslöv? Nej, tycker femklövern. Ja, tycker Söderslättspartiet och Socialdemokraterna.
Trelleborg • Publicerad 10 oktober 2013

– Vi tycker det är bra att Anderslöv kan få en genomlysning av någon som är proffs, säger Catherine Persson (S), oppositionsråd i Trelleborgs kommun.

Socialdemokraterna stödjer Söderslättspartiets motion att tillsätta en expertgrupp med specialister på platsutveckling för att ta fram en utvecklingsplan för Anderslöv. Bertil Larsson (SÖS), som skrev motionen, menar att det brådskar med insatser för att "bryta den nedåtgående trenden med nedläggning av verksamheter och arbetstillfällen".

Annons

När motionen var uppe i kommunstyrelsen i förra veckan röstade Socialdemokraterna för att motionen skulle bifallas.

– Inte så konstigt eftersom Söderslättspartiet är ett stödparti till Socialdemokraterna, säger kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Bingsgård tycker inte att en extern expertgrupp behövs. Han menar att samhällsbyggnadsnämnden redan har en arbetsgrupp igång som ska utveckla Anderslöv. Dessutom överdriver Söderslättspartiet problemen, anser Bingsgård.

– Det är synd att man målar upp Anderslöv som en krisort. Det händer massor med positiva saker i Anderslöv och jag hoppas att motionären tar sitt förnuft till fånga och inser det, säger Ulf Bingsgård.

Catherine Persson vill inte förringa det arbete som samhällsbyggnadsnämndens arbetsgrupp gör, men menar att det ena inte behöver utesluta det andra.

– Anderslöv har sina utmaningar och har bland annat tappat en del företag. det här handlar inte om att se problem, utan vilka möjligheter som kan finnas. Bara för att det händer en del positiva saker nu så kan man väl arbeta för att det händer ännu fler positiva saker, säger hon.

Att Socialdemokraterna och Söderslättspartiet skulle ha ett aktivt samarbete håller inte Catherine Persson med om. Hon ger istället en passning tillbaka till Bingsgård.

– Sverigedemokraterna stöttar alltid alliansen. Och det var alliansen som gav SD en oppositionsrådspost, säger hon.

Maria Sällberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons