Annons

S-förening säger också nej till station

Trelleborg • Publicerad 30 juni 2005

Även Norra s-föreningen i Trelleborg säger nej till en ny station vid Sandmöllan i Trelleborg.

I ett brev till Banverket skriver styrelsen för Norra s-föreningen i Trelleborg att föreningen årsmöte var helt enigt om att en placering av en station vid Sandmöllan inte är bra.

Annons

Argumenten mot stationen är att Hedvägen är hårt trafikerad morgon och kväll och knappast skulle klara mer trafik. Dessutom är det svårt med bussanslutningar och pendlarparkeringar, anser s-föreningen i sitt brev till Banverket.

För turister och resenärer från färjorna betyder Sandmöllan en promenad på 15"25 minuter alternativt byte till stadsbuss vilket inte känns attraktivt, enligt föreningen.

I sitt brev framhåller föreningen att kommunikationerna inte kan spridas över hela orten, med tåg till Sandmöllan, bussar till Övre och båtar i hamnen. Kommunikationerna bör samlas på ett ställe, anser föreningen.

I stället föreslår föreningen befintligt spår för regiontågstrafiken; Trelleborg Nedre är en bra station där man antingen kan anlägga stationen i befintlig byggnad eller bygga nytt i nära anslutning.

Redan i dag passerar flera busslinjer där och föreningen menar att det inte bör vara några svårigheter att lägga ytterligare busslinjer, alternativt flytta alla bussar från Övre till där p-huset ligger i dag. Föreningen anser också att det bör anläggas ytterligare en station norr om nya vattentornet, där det finns goda möjligheter för pendlarparkering och där en eventuell ringväg skulle hamna nära stationen.

Föreningen menar att det verkar finnas en stor majoritet i Trelleborg för att lägga huvudstationen i Trelleborg vid Trelleborg Nedre nere vid hamnen.

De senaste dagarna har även en rad boende i närheten av det tänkta sidospåret in till Sandmöllan protesterat mot planerna på en station där.

Ett stickspår från Trelleborgsbanan och en station vid Sandmöllan fanns med som ett av alternativen i Banverkets planer när det gäller utbyggnaden av Trelleborgsbanan för regiontågstrafik.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons