Annons

Ryskt och svenskt på kyrkans pianofestival

I fyra dagar har Trelleborgs församling bjudit på pianofestival med både ryska och svenska pianister.
Trelleborg • Publicerad 29 juni 2008
Martin Chang, 14 år, var en av de unga pianisterna som, visade upp sin musikalitet under Trelleborgs pianofestival. Bild:Tomas Nyberg
Martin Chang, 14 år, var en av de unga pianisterna som, visade upp sin musikalitet under Trelleborgs pianofestival. Bild:Tomas NybergFoto: 

- Det har varit mycket lyckat, med storpublik. Lördagens konsert med Vladimir Ovchinnikov var ju av världsklass, säger Per Frendahl, organist och arrangör av pianofestivalen.

Det största namnet på festivalen var just Ovchinnikov, som vunnit första priser i både Tjajkovskij- och Leedstävlingen, två prestigefyllda arrangemang och är professor vid Moskvas statliga musikkonservatorium.

Annons

- Vi hade publik från hela Skåne och även längre ifrån. Vissa kom från Tyskland för att uppleva festivalen, säger Per Frendahl.

Det är fjärde året som Trelleborgs församling anordnar pianofestival mitt i sommaren

- Programmet för nästa års femårsjubileum blir klart i höst, berättar Per Frendahl. Även den festivalen räknar vi med att hålla i slutet av juni.

Vladimir Kutzentsov, Elena Simoyants och Elina Sirone var andra utländska gäster som spelade på pianofestivalen. Mats Widlund, professor vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm, spelade själv men hade även med sig fyra unga pianister som vunnit Steinwayfestivalen i Stockholm. De fyra har fått undervisning av Ovchinnikov och Mats Widlund under dagarna i Trelleborg.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons