Annons

Rymdvodkan tar sikte på Ryssland

Hallå där Johan Pärson från Gislövs läge som för ett år sedan lanserade en egen vodka, varav en liten del befunnit sig i rymden, för försäljning. Nu siktar han in sig på den ryska marknaden.
Trelleborg • Publicerad 1 oktober 2013
Foto: Foto: Tomas Nyberg

– Vi visste att det aldrig skulle gå att tjäna några pengar i Sverige eftersom marknaden är för liten. Nu har vi testat detta och går vidare utomlands.

Vilka länder vill du sälja till?

Annons

– Vi har långtgående planer på att ge oss in på den ryska marknaden. Men det är ganska krångligt med alla tullar. Därför har vi en samarbetspartner, en svenskryska som sätter upp ett exportkontor i Nacka och så säljer vi via henne. Vi kommer endast att ta ansvar för vodkan fram till den svenska gränsen.

Men ryssarna har väl sin egen vodka?

– Ja, haha. Man kan se det som att vi våldför oss på Rysslands två kronjuveler: vodka och rymden. Men jag tror det kan gå bra. Vi planerar att göra ett test på 8 000 flaskor.

Har ni siktet inställt någon annanstans?

– Ja, på London. Vi har kontaktat en av världens största spritproducenter, Diageo, för att visa upp rymdvodkan. Vodkaproducenterna letar efter nya idéer idag. Man märker att konceptet att smaksätta sprit inte fungerar längre, kunderna har börjat tröttna. Nu vill man göra något nytt och då hoppas vi att vi har en chans.

Maria Sällberg
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons