Rymden lockade till högre höjder

En liten skara åhörare fanns på plats på biblioteket i går för att lära sig mer om rymden i allmänhet och Christer Fuglesangs rymdfärd i synnerhet.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2007
Ulf Berggren kallar sig själv för rymdentusiast. I går var han på biblioteket i Trelleborg och berättade om rymdfärder. BILD: Tomas Nyberg
Ulf Berggren kallar sig själv för rymdentusiast. I går var han på biblioteket i Trelleborg och berättade om rymdfärder. BILD: Tomas NybergFoto: 

Ulf Berggren arbetar till vardags som lärare i Solna men hans brinnande intresse för rymden har gjort att han fått uppdrag av Rymdstyrelsen att ta fram läromedel om rymden.

I går var han på besök i Trelleborg inbjuden av biblioteket. Under drygt en timme delade han med sig av en del av sina kunskaper om rymdfärjor, rymdstationer, sonder och astronauternas liv i rymden.

- Jag är rymdentusiast och teknikintresserad, sade Ulf Berggren som med hjälp av bilder förklarade bland annat hur rymdstationen ISS, dit Christer Fuglesang åkte, är uppbyggd.

- Den är stor som en större fotbollsplan och har utrymmen som tre jumbojet, sade han.

Yngst bland åhörarskaran var Dennis Bogojovski som går i fjärde klass. Han försöker lära sig mer om rymden.

- Jag fick lära mig en del här och har lärt mig en del på nätet, sade han efteråt.

JennyIsaksson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.